برای اندازهگیری دقیق چربیهای خون باید 9 تا 12 ساعت پیش از خون گرفتن، چیزی به جز آب نخورید و ننوشید.
تریگلیسرید نوعی از چربی خون است که در اثر مصرف مواد قندی و نشاسته ای بالا میرود.
کلسترول خون هم با مصرف چربی های غذایی مثل کره، چربی های گوشت، تخم مرغ و مواد لبنی پرچرب، روغن های جامد و مایع، غذاهای سرخ شده و ... زیاد می شود.
مقادیر کلسترول و تری گلیسرید خون
میزان کلسترول و تریگلیسرید خون معمولا به "میلیگرم در دسیلیتر" اندازهگیری میشوند.
کلسترول خون چقدر باید باشد؟
از آنجایی که میزان کلسترول بد یا LDL بیشترین رابطه را با بروز بیماری قلبی دارد، هدف اصلی از درمانهای پایینآورنده کلسترول خون، کاهش این جزء است. اما موضوع به سادگی که در جدولهای بالا آمده است، نیست و میزانی از LDL که در آن باید درمان را شروع کرد، بسته به عوامل خطرساز بیماری قلبی در هر فردی فرق میکند.
در اغلب افراد، هدف از درمان چربی خون، کاهش میزان LDL به کمتر از 130 میلیگرم در دسیلیتر است
اما اگر شما عوامل خطرساز برای بیماری قلبی را داشته باشید، ممکن است هدف از درمان، رساندن LDL به زیر 100 میلیگرم در دسیلیتر باشد و در افراد در معرض خطر بسیار زیاد بیماری قلبی، این میزان را باید به زیر 70 میلیگرم در دسیلیتر رساند.
چه کسانی در گروه پرخطر قرار میگیرند؟
اگر سابقه حمله قلبی داشتهاید، یا دیابت یا بیماری شریان کاروتید یا شریانهای محیطی دارید، شما در رده "بسیار پرخطر" قرار میگیرید که باید میزان LDL شما به کمتر از 70 میلیگرم در دسیلیتر برسد.
همچنین اگر دو یا تعداد بیشتری از عوامل خطرساز زیر را داشته باشید، در گروه "بسیار پرخطر" قرار میگیرید:
- سیگار کشیدن
- فشار خون بالا
- میزان پایین کلسترول خوب یا HDL
- سن بالاتر از 45 در مردان و سن بالاتر از 55 در زنان
- بالا بودن میزان کلسترول بد
اگر کمتر از دو عامل خطر ساز بالا را دارید، باید LDL را به کمتر از 100 برسانید.